Scandinavische kwaliteit

Tuinhout

Bij Multituin vindt u enkel hout uit Scandinavië. Bewust kiezen we voor deze herkomst omwille van zijn hoge kwaliteit en sterkte van het hout. Het erg koude klimaat daar zorgt voor een trage groei en fijne jaarringen in het hout.

Voor de doe-het-zelver

Je bent handig en je wilt wat maken. De meest courante houtmaten zijn beschikbaar als je zelf de handen uit de mouwen wilt steken. Zelf een carport maken, een berghok, gewoon wat decoratieve elementen, een kippenren, een terras, een speeltuig, …

Vele doe-het-zelvers zijn reeds langs geweest en hebben hun creativiteit uitgewerkt in mooie bouwwerkjes. Wat je zelf doet, doe je meestal goed en …. goedkoper.

Al ons constructiehout is mooi geschaafd en drukgeïmpregneerd. Dus onderhoudsvrij voor vele jaren tuinplezier. Je hoeft bij ons niet langs een drukke kassa te passeren. Jouw wagen kan vlak naast onze houtrekken staan om makkelijk te laden. Kleine hoeveelheden kunnen meteen op maat gezaagd worden.

Prijzen vind je in de winkel. 

 

Impregneren: Het proces

Impregneren is het onder vacuüm en druk behandelen van hout met als doel de natuurlijke levensduur van het hout te verlengen. De aantasting van hout kan gebeuren door schimmels, zwammen of insecten. Impregnatie voorkomt deze aantasting. Om deze bescherming te kunnen garanderen moet het hout onder druk geïnjecteerd worden met een liquide oplossing; de Tanalith-E zouten.

Nadat het te behandelen hout in een hermetisch gesloten cilinder is geplaatst, wordt de ruimte gedurende 1 uur vacuüm getrokken, de cellen van het hout bevatten nu praktisch geen lucht meer. De ketel wordt dan gevuld met impregneervloeistof, het hout zuigt zich vol. Vervolgens wordt er vloeistof bij gepompt zodat er een druk ontstaat. Het persen duurt ongeveer 1 uur.

Na het persen wordt de druk van de ketel genomen, het hout staat echter nog onder druk. Om te vermijden dat, door de druk in het hout, de vloeistof zou uitlopen, wordt er een navacuüm genomen van ongeveer een half uur. Het hout is nagenoeg onmiddellijk verwerkbaar en te transporteren zonder verdere wachttijden.

Bovendien is deze methode zeer milieuvriendelijk, aangezien wij met een ecologisch chroom-en arseenvrij impregneermiddel verduurzamen!

Hoe kan je ons bereiken?

Geen prijsaanvragen of richtprijzen per telefoon of email, wij beantwoorden al uw vragen graag in onze winkel zonder afspraak. Bedankt.

Adres

Rauwelkoven 87 E
2440 Geel

BTW BE 0823.895.333

Contacteer ons

GSM 0495/20 20 86
TEL 014/58 20 86
info@multituin.be

Openingsuren

Zie contactpagina

Social media

Facebook