Scandinavische kwaliteit

Tuinhout

Bij Multituin vindt u enkel hout uit Scandinavië. Bewust kiezen we voor deze herkomst omwille van zijn hoge kwaliteit en sterkte van het hout. Het erg koude klimaat zorgt daar voor een trage groei en fijne jaarringen in het hout.

Fijne jaarringen maken hout sterk. Te vermijden is het Poolse hout, dit land voert zijn hout uit aan veel lagere kwaliteitsnormen dan Scandinavische landen. Het is ook minder sterk door de snellere groei van de bomen.

Voor de doe-het-zelver

Je bent handig en je wilt wat maken. De meest courante houtmaten zijn beschikbaar als je zelf de handen uit de mouwen wilt steken. Zelf een carport maken, een berghok, gewoon wat decoratieve elementen, een kippenren, een terras, een speeltuig, …

Vele doe-het-zelvers zijn reeds langs geweest en hebben hun creativiteit uitgewerkt in mooie bouwwerkjes. Wat je zelf doet, doe je meestal goed en …. goedkoper.

Al ons constructiehout is mooi geschaafd en drukgeïmpregneerd. Dus onderhoudsvrij voor vele jaren tuinplezier. Je hoeft bij ons niet langs een drukke kassa te passeren. Jouw wagen kan vlak naast onze houtrekken staan om makkelijk te laden. Kleine hoeveelheden kunnen meteen op maat gezaagd worden.

Prijzen vind je in de winkel. Een schermplank van 15x120x1800mm heb je bij ons al voor € 1,70 en een vierkante paal van 120x120x2500mm voor slechts € 21,00.
Inclusief btw. U ziet, wij hanteren echt scherpe prijzen!

 

Impregneren: Het proces

Impregneren is het onder vacuüm en druk behandelen van hout met als doel de natuurlijke levensduur van het hout te verlengen. De aantasting van hout kan gebeuren door schimmels, zwammen of insecten. Impregnatie voorkomt deze aantasting. Om deze bescherming te kunnen garanderen moet het hout onder druk geïnjecteerd worden met een liquide oplossing; de Tanalith-E zouten.

Nadat het te behandelen hout in een hermetisch gesloten cilinder is geplaatst, wordt de ruimte gedurende 1 uur vacuüm getrokken, de cellen van het hout bevatten nu praktisch geen lucht meer. De ketel wordt dan gevuld met impregneervloeistof, het hout zuigt zich vol. Vervolgens wordt er vloeistof bij gepompt zodat er een druk ontstaat. Het persen duurt ongeveer 1 uur.

Na het persen wordt de druk van de ketel genomen, het hout staat echter nog onder druk. Om te vermijden dat, door de druk in het hout, de vloeistof zou uitlopen, wordt er een navacuüm genomen van ongeveer een half uur. Het hout is nagenoeg onmiddellijk verwerkbaar en te transporteren zonder verdere wachttijden.

Bovendien is deze methode zeer milieuvriendelijk, aangezien wij met een ecologisch chroom-en arseenvrij impregneermiddel verduurzamen!

Enkele foto’s…

Hoe kan je ons bereiken?

Adres

Rauwelkoven 87 E
2440 Geel

BTW BE 0823.895.333

Contacteer ons

GSM 0495/20 20 86
TEL 014/58 20 86
Fax 014/72 00 24
info@multituin.be

Openingsuren

Ma: 9-12u & 13-17u
Di: gesloten
Wo: 9-12u & 13-17u
Do: 9-12u & 13-17u
Vr: 9-12u & 13-17u
Za: 9-15u
Zon -en feestdag: Gesloten

Social media

Vind ons op Facebook