Practische info

Openbare speeltuinen

Ja, er is wel degelijk een ‘speeltuinpolitie’. Multituin plaatst volgens de veiligheidsnormen en zorgt voor het conformiteitsattest + het attest van het gebruikte hout (geïmpregneerd hout).

We hebben reeds verschillende positieve referenties waaronder scholen en horecazaken welke nu gerust kunnen zijn met hun speeltuin.

Waarom kiezen voor een veilig en gekeurd toestel op openbare plaatsen?

Het K.B. zegt dat alle uitbaters die een speelterrein opstellen voor het publiek aansprakelijk gesteld worden voor een onveilige situatie. Onder dit K.B. vallen alle speelterreinen met minstens 1 speeltoestel van; een stad, een kinderdagverblijf, een school, een camping, een sportclub…

Het befaamde bord ” gebruik op eigen risico” voor openbare speeltuigen is bij wet verboden. Uitbaters van accommodaties die een openbare speeltuig ter beschikking stellen, zijn bij wet verplicht enkel toestellen op te stellen volgens strikte veiligheidsnormen.

Bij ongevallen kan de uitbater verantwoordelijk gesteld worden indien de speeltuigen niet voldoen aan alle eisen.

O.a. een gestructureerd plan om de toestellen jaarlijks te inspecteren op gebreken moet aanwezig zijn. het bord met alle gegevens van de uitbater dient ook duidelijk geplaatst te worden.

3 stappen die de uitbater dient uit te voeren:

Risico-analyse schriftelijk op te stellen

D.w.z. mogelijke gevaren noteren zoals struikelen, vallen, botsen, verstikken, vastklemmen, pletten enz.

Preventiemaatregelen nemen

Op basis van de gevonden gevaren en risico’s moet de uitbater de nodige preventiemaatregelen nemen om eventuele ongevallen te vermijden.

Onderhoudsboekje & planning opmaken

Onderhoudsboekje van de speeltuin en een degelijke planning opmaken die u kunt voorleggen bij een controle van het ministerie Economische zaken.

Hoe kan je ons bereiken?

Geen prijsaanvragen of richtprijzen per telefoon of email, wij beantwoorden al uw vragen graag in onze winkel zonder afspraak. Bedankt.

Adres

Rauwelkoven 87 E
2440 Geel

BTW BE 0823.895.333

Contacteer ons

GSM 0495/20 20 86
TEL 014/58 20 86
info@multituin.be

Openingsuren

Ma: 9-12u & 13-17u
Di: gesloten
Wo: 9-12u & 13-17u
Do: 9-12u & 13-17u
Vr: 9-12u & 13-17u
Za: 9-15u

Zon -en feestdag:  10-15u

Social media

Facebook